29.07.2009

Sevilmek Hakkında



Böyle birisi bir şey söyler bazen , ya da bakar bir acayip, içimizde bir sıcaklık olur. Ne güzel lan deriz, bak bu beni seviyor, bana değer veriyor. İlla sevgiliden bahsetmiyorum, çocuğunuz, kediniz, köpeğiniz, çalışanınız, komşunuz , herkes olabilir. Sıradan bir insansanız sırıtır siz de onu seversiniz, ona değer verirsiniz. Ama sorular soran , irdeleyen, düşünen bir insansanız düşünürsünüz, bu benim neyimi seviyor acaba? Ne yaptım da bana böyle baktı ya da bunları söyledi? Çocuğunuz sizle oynayabildiği için, kediniz ya da köpeğiniz o an bir yemek verdiyseniz , komşunuz ne bileyim apartman kapısını açtığınız için size yapmıştır o jesti, sevgilinize bir hediye aldıysanız , ya da siz de karşılığında bir jest yaptıysanız gönderir size bu komplimanı. O zaman durun derim ben, biraz daha düşünün.

* Sizi bütün sevenler aslında sizi değil, sizin ona yaptıklarınızı mı seviyor?

*Bütün bu şeyleri yapmasanız da sizi gene sevecek midir?

*Sizin siz olmanız yeter mi birilerinin sizi sevmesi için?

Sorular birikir birikir. Bunlara zaten cevap verememişken daha önce sıradan birisi olduğunuz, ve bundan çok memmun olduğunuz bir ortamda, istemeden yaptığınız, aslında kendiniz olduğunuz için yaptığınız bir şeyden dolayı millet sizi seviverir. Hayır durun , yanılıyorsunuz, sevmeyin beni diye haykırmak istersiniz, ben daha beni sevenlerin niye sevdiğini bile anlamamışken yenilerini eklemeyin diye geçirirsiniz içinden ama artık çok geçtir.

Bu soruları sormak yetmez bir gün ve denemek istersiniz, acaba katışıksız bir sevgi varmıdır dersiniz kendinize.

Denersiniz de , Normal Şartlar Altında , yani 273 kelvin sıcaklık, atmosfer basıncının 1 atmosfer olduğu anda, sizi çok seven insanlara son defa bakıp şartları değiştirirsiniz. Sizin için bir şey farketmeyecektir zaten, o duygularla yaşayamazsınız bundan sonra belli. Bakalım yanılıyor muyum dersiniz, tüm kalbinizle yanılmak için dua edersiniz ama beklediğiniz maalesef olmayacaktır. Siz bir şeyleri geriye çektikçe, ya ta toptan her şeyi değiştirince göreceksiniz ki aslında bir balondan ibaretmiş bütün etrafınızı saran sevgi, ve maalesef bu balon plates balonu değil, seyyar tezgah balonuymuş, çabucak sönmüş.

İnsanın bir şeylere sahip olamamasından çok daha kötü bir şey varsa, sahip olduğu her şeyin aslında yalan olduğunu görmesidir.

Bir sabah kalkarsınız ve bir kaç hamlede bütün hayatınız birden değişiverir. Bunu yaparken aslında böyle olacağını ummazsınız, ama buharlaşan her şeyi gördükçe, ve daha da kötüsü, aslında sizin onları ne kadar çok sevdiğinizi gördükçe daha çok üzülürsünüz.

Düşünceler ve üzüntüler dayanılmaz olunca ve bunu durduramayacağınızı farkettiğinizde, aslında inanmadığınız Allah'a yalvarır, bir şey olsun artık düşünemeyeyim, hatırlayamayayım diye yalvarırsınız.

Yukarıdaki ironilerin tanrısı bu şeyi size hediye eder, sevineceğinizi sanırsınız ama hayır, kötü de olsa düşünmeyi sevdiğinizi farkedersiniz, ihtimalleri bile sevdiğinizi anlarsınız. Ama artık şimdi çok geçtir her şey için. Ama başvurabileceğiniz hiç bir yer yoktur artık.

Yalnızsınızdır,

Sevilmiyorsunuzdur.

Ama bitecektir.


1 yorum:

dexter_fernando on 10 Ağustos 2009 10:33 dedi ki...

http://beneaththeground.blospot.com çevrenizdeki korku severlere tavsiye ederseniz seviniriz.

Yorum Gönder

 

Aklıma gelenler blogunda yazılanların gerçek hayattaki kişilerle ve kurumlarla alakası vardır..