12.08.2009

Merak etmiyor musun .... hakkında



Şu sıralar bir manyaklık millette aldı başını gidiyor. Televizyonda hangi kanalı açsam bir 3G reklamı, reklamların adını değiştirmek gerek 3G reklamları olsun başka reklam oynamıyor neredeyse.
Dışarıda milletin muhabbeti bu, "abi seninki uyumlu mu?" He uyumlu al eline bak ne kadar uyum gösterecek diyesim geliyor hepsine.
Sorsan tek tek 3G neyin kısaltılmışıdır, ne gibi bir teknoloji içerir bilen çıkmaz. Ama 3G ready telefonların satışında inanılmaz bir patlama olduğu söyleniyor. Millet yıllardır buna hasretmiş gibi koşarak gitti yeni telefonlarına kavuştu. E hani kriz vardı millette para yoktu?
Bu kimin neyine yarayacak , aklı başında birisi bana anlatabilir mi acaba?
Efendim neymiş 3G, cep telefonundan yüksek hızlı bağlantı imkanı sağlayacakmış.
Yani biraz açın ne demek o?
Yani internete bağlanabilecekmiş bu telefonlar.
Ah be öküz kardeşim, tamam bağlanılacak da, internete bağlananlar ne yapıyor. Git bir internet kafeye, %80'i oyun oynamakta, geri kalan msn, chat, facebook gibi mecralarda karı kız avında. Evden bağlananlar ya porno sitelerde geziyor, ya arkadaşlık sitelerinde finkliyor ama maksat hep aynı.
E hali hazırda bağlanmışlardan böyle bir profil elde ediyorsun, yeni bağlananlar ne getirir ki? En modern olanı, konuya en hakim olanı Friend Feed ya da Twitter gibi sosyal paylaşım platformlarında "tostumu yedim hadi hoplat beni" , "3. postayı bitirdim sigaram bitmiş lanet olsun" tarzında yazıların ötesine geçemedi. Ha , derinlerde bakarsan onların bile amacı sosyalleşmeyi arttırmak adına karşı cinse bir şekilde yaklaşayım çabaları, ama ha elini şeyine atmış internetteki görüntülerle cinsel masturbasyon yapıyorsun, ha kendine sanal bir karakter yaratıp, gerçek hayatta olamadığın kadar neşeli, dolu, güzel, yakışıklı vs vs davranıp ego masturbasyonu yapıyorsun, bu ikisinin farkı nedir? Birisinde boşalıp rahatlıyorsun hiç değilse.
Başka efendim ne gibi faydası var bu 3G nin?
E görüntülü konuşabileceğiz.
Ah be malak kardeşim, sen önce görüntü olmadan konuşmayı başar. Bak etrafında telefonda konuşanlara, işi gücü için konuşanların haricinde millet ne konuşuyor ki? Zaten gençliğin neredeyse tamamı konuşmayı kaldırmış mesajlaşmaya geçmiş, sen daha konuşmaya donanım eklemeye çalışıyorsun. Hem o kadar da iyi olmayabilir bu görüntülü konuşma.
-Hayatım nerdesin?
-Evdeyim hayatım yatıyorum da üşütmüşüm biraz.
-O arkandan elinde kadehle geçen kimdi peki?
Al , 3G yi tuttuğun gündür.
Bakın kısacası ben tamam 80'ler kuşağının bir çocuğu olarak fazla duygusal olabilirim bunu kabul ediyorum, tamam belki bu kadar teknojileşmeye ve sanal sosyalleşmeye karşı olabilirim tamam. Hatta abartım insanların sosyalleşmesi değil biraz birbirlerinden uzaklaşıp kendilerini dinlemeleri, kendileriyle vakit geçirmeleri taraftarı da olabilirim ama, bu 3G zımbırtısına sinirim sadece bundan değil. Apaçık ortadadır ki bu 3G teknolojisinden gerçekten faydalanacak bir avuç kadar insanı saymazsak , tamamen şişirme , tamamen milletin parasını almaya yönelik bir oyundur. O kadar reklamın parası nereden, kimlerden çıkacak dersiniz?
Neyse en iyisi beklemek.
Şimdilik sadece kampanya fiyatları açıklanıyor, bir kaç ay sonra bu fiyatlar ne olacak bilen yok.
Bütün bunlara rağmen çılgın gibi gidip telefonunu değiştirenler, bu konu için seçtiğim resme dikkatlice baksınlar. İleride uygulamaları gerekebilir.

1 yorum:

NoEngel on 14 Ağustos 2009 23:05 dedi ki...

Merhabalar,
Her yeni çıkan iyidir mantığıyla hareket ediyoruz.Ama yanlış yapıyoruz.Seninde bahsettiğin üzere antisosyal toplum için bir tuğla daha konulmuş oldu.Bakalım işin sonu nereye varacak.Bu bilgilendirici paylaşımın için teşekkürler.Sağlıcakla kal...

Yorum Gönder

 

Aklıma gelenler blogunda yazılanların gerçek hayattaki kişilerle ve kurumlarla alakası vardır..